O nama

Četrdeset godišnja tradicija poslovanjafffff

Rasadnik Fuderer, poznati je valpovački rasadnik u kojem se na površini od preko 5ha proizvodi više od stotinu vrsta ukrasnog grmlja, crnogorice i bilogorice.
Rasadnik ima četrdeset godišnju tradiciju poslovanja, 8 stalno zaposlenih djelatnika te sezonski do 14 djelatnika.Osnovna mu je djelatnost proizvodnja ukrasnog grmlja, cvijeća i presadnica.

Osim proizvodnje ukrasnog grmlja, rasadnik «Fuderer» ima razvijenu plasteničku i stakleničku proizvodnju. Tako se na više od 600 m2 plasteničke i 700 m2  stakleničke površine uzgaja preko 30 vrsta sezonskog cvijeća.

Realizacijom projekta proširenja plasteničke proizvodnje kroz program «Poduzetnik 2», nabavljen je suvremeni, potpuno automatizirani plastenik površine 300 m2. Plastenik je opremljen energetskim zavjesama koje služe za zasjenjivanje u ljetnom te za uštedu toplinske energije u zimskom periodu. Opremljen je i automatskim sustavom za prozračivanje prema postavljenoj željenoj temperaturi, te sustavom za navodnjavanje. Lončanice su smještene na funkcionalnim, pokretnim stolovima čime je olakšan pristup i rad. Tako je omogućen rad i u zimskom periodu, te su zahvaljujući toj investiciji svi zaposleni djelatnici zadržali svoj posao